Proiectul replantării teilor în consultare publică

Comunicat de presă

Astăzi, 13 august 2015, dl. primar intermiar Mihai Chirica a declarat că va supune proiectul replantării teilor (v. www.iasuliubesteteii.ro) unei ‘consultări’ adiţionale din partea ieşenilor, atât în mediul online, cât şi prin intermediul unor chestionare care ar uma să fie distribuite în centrele de cartier.
Grupul nostru a efectuat deja multiple consultări şi manifestaţii publice în rândul comunităţii locale, dintre care enumerăm: petiţia pentru replantarea teilor, semnată de peste 8,000 de oameni; campania de sute de cărţi poştale trimise direct de către ieşeni Primăriei; o prezenţă constantă în mediul online, cât şi în reportaje din presa scrisă şi cea audio-vizuală, implicând sute de mii de vizualizări şi zeci de mii de cetăţeni informaţi constant pe această temă.
De altfel, orice consultare publică este nu doar bine venită, ci absolut necesară. În cazul proiectului de faţă, ea ar fi trebuit să se întâmple înaintea lunii februarie 2013 (înainte de tăierea teilor). Cu toate acestea, vom încuraja orice consultare organizată cu bună credinţă, temeinic şi transparent.
Până atunci, vă încurajăm să utilizaţi site-ul nostru ca platformă de exprimare civică, alegând oricare dintre modalităţile de implicare puse la dispoziţie : http://iasuliubesteteii.ro 

În final, dincolo de aceste fapte şi detalii, părerea cetăţenilor şi a specialiştilor independenţi a fost exprimată clar şi în repetate rânduri: teii îşi merită locul înapoi în centrul oraşului.
Vă mulţumim şi ţineţi aproape!

Leave a Comment